Obalans är den enskilt vanligaste orsaken till maskinvibrationer. Att köra maskiner med förhöjda obalansnivåer leder till högt maskinslitage och förkortad maskinlivslängd. Dessutom förbrukar maskinen mer energi.

Förläng maskinlivslängden

Balansering lönar sig i stort sett alltid eftersom insatsen är liten och vinsten stor. Att balansera en fläkt är oftast en väldigt liten investering jämfört med att renovera, byta lager eller i värsta fall kostnaden för ett akut haveri. På stora industrimaskiner kan kostnaden för en balansering snabbt tjänas in på enbart energibesparingen.

Så här går det till

Innan balansering utförs mäter vi av maskinen och kontrollerar att obalans verkligen är problemorsaken. Om så är fallet genomför vi en eller flera balanseringar tills maskinen uppfyller era krav eller nivåer enligt gällande ISO-standard för maskintypen. Resultatet presenteras i en kort och enkel rapport.

Vi utför balansering på följande maskiner

Pumpar, fläktar, elmotorer, kvarnar, maskinspindlar & specialmaskiner

Senaste tekniken

Vi använder oss av det senaste i instrumentväg vilket ger oss kapacitet att genomföra balanseringar som många andra inte klarar av. Vår personal balanserar Era maskiner oavsett om det är pumpar, fläktar, elmotorer, kvarnar eller specialmaskiner. Vi balanserar allt från hög-varviga maskinspindlar och navigationsgyron till lågvarviga valsar.

Våra varumärken

Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

Kontakta mig, jag vill veta mer om Sema-Tecs:
Jag kommer kontakta dig inom kort!
Hoppsan, något blev tokigt! Försök igen senare.